ARTE Easypro

Hoe verwijder je behang? Stap-voor-stap

De voordelen van behang over verf Aan het lezen Hoe verwijder je behang? Stap-voor-stap 5 minuten Volgende Het belang van batchnummers behang

Behang verwijderen kan een uitdagende en tijdrovende klus zijn, maar met de juiste technieken en hulpmiddelen wordt het een stuk eenvoudiger! In dit blogbericht lees je hoe je oude behanglagen op een efficiënte en veilige manier kunt verwijderen. We geven je een uitgebreide stap-voor-stap handleiding en delen de beste tips om het proces soepeler te laten verlopen. Laten we beginnen!

 

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het verwijderen van het behang, is het belangrijk om je werkruimte voor te bereiden. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat je veilig en efficiënt te werk kunt gaan:

 1. Schakel de elektriciteit uit: Schakel de stroom uit voor de ruimte waar je het behang gaat verwijderen. Dit voorkomt mogelijke elektrische schokken wanneer je in de buurt van stopcontacten en lichtschakelaars werkt.

 2. Verwijder meubels en accessoires: Haal alle meubels, gordijnen en decoraties uit de ruimte. Zo voorkom je schade en heb je voldoende bewegingsruimte tijdens het werken.

 3. Bescherm de vloer: Leg een stucloper, zeil of oude lakens op de vloer om deze te beschermen tegen beschadigingen en vocht.

 4. Verzamel je materialen: Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt. Denk hierbij aan een plamuurmes, behangperforator, spons, emmer, water, zeep en eventueel een behangafstomer.


Stap 2: Bepaal het soort behang

De volgende stap is het bepalen van het soort behang dat je gaat verwijderen. Er zijn drie hoofdtypen behang: vliesbehang, papierbehang en vinylbehang. De methode die je gebruikt om het behang te verwijderen, is afhankelijk van het type behang.

 1. Vliesbehang: Dit type behang is relatief eenvoudig te verwijderen. Je kunt de toplaag meestal droog aftrekken, waarna je de onderlaag met water en zeep kunt afnemen.

 2. Papierbehang: Dit type behang is doorgaans lastiger te verwijderen. Je zult eerst het behang moeten perforeren met een behangperforator om het water en de zeep goed te laten doordringen.

 3. Vinylbehang: Vinylbehang heeft een waterdichte bovenlaag, waardoor je eerst deze laag moet verwijderen voordat je de onderlaag kunt bevochtigen.


Stap 3: Behang verwijderen

Nu je weet welk type behang je gaat verwijderen, is het tijd om aan de slag te gaan. Hieronder vind je de stappen voor het verwijderen van elk type behang:

 1. Vliesbehang verwijderen:
  a. Trek de bovenlaag van het behang droog af. Begin in een hoek en trek voorzichtig de laag los.
  b. Meng water en zeep in een emmer en bevochtig de onderlaag met een spons.
  c. Laat het water even inwerken en verwijder vervolgens de onderlaag met een plamuurmes
 1. Papierbehang verwijderen:
  a. Gebruik een behangperforator om het behang te perforeren. Dit zorgt ervoor dat water en zeep beter kunnen doordringen.
  b. Maak een sopje met water en zeep in een emmer. Bevochtig het behang met een spons.
  c. Laat het water en de zeep intrekken en verwijder vervolgens het behang met een plamuurmes.

 2. Vinylbehang verwijderen:
  a. Verwijder eerst de waterdichte bovenlaag. Trek het behang los vanaf een hoek en trek het voorzichtig van de muur.
  b. Gebruik een behangperforator om de onderlaag te perforeren.
  c. Maak een sopje met water en zeep en bevochtig de onderlaag met een spons.
  d. Laat het water en de zeep intrekken en verwijder vervolgens de onderlaag met een plamuurmes.


Aanbeveling: Arte Easypro

Om het verwijderen van behang nog eenvoudiger te maken, raden we aan om Arte Easypro te gebruiken. Dit product is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van alle soorten behang en zorgt ervoor dat het behang gemakkelijker loskomt van de muur.

Volg de onderstaande stappen om Arte Easypro te gebruiken:

 1. Meng Arte Easypro met water volgens de instructies op de verpakking.
 2. Breng het mengsel aan op het behang met een spons of een roller.
 3. Laat het mengsel inwerken volgens de aanbevolen tijd op de verpakking. Dit zorgt ervoor dat het behang goed loskomt.
 4. Gebruik een plamuurmes om het behang voorzichtig van de muur te verwijderen.


Stap 4: De muur reinigen en voorbereiden

Na het verwijderen van het behang, is het belangrijk om de muur grondig te reinigen en voor te bereiden op de nieuwe wandbekleding:

 1. Verwijder eventuele achtergebleven lijmresten met een plamuurmes of een vochtige spons.
 2. Vul eventuele gaten en scheuren met een geschikt vulmiddel.
 3. Schuur de muur lichtjes om een egale ondergrond te creëren.
 4. Maak de muur stofvrij met een vochtige doek of een stofzuiger.
 5. Laat de muur volledig drogen voordat je begint met het aanbrengen van de nieuwe wandbekleding.


Conclusie

Het verwijderen van behang kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste voorbereiding, technieken en hulpmiddelen wordt het een stuk eenvoudiger. Door het volgen van deze stap-voor-stap handleiding en het gebruik van Arte Easypro kun je efficiënt en veilig je oude behang verwijderen en de muur voorbereiden op een nieuwe wandbekleding. Zo geef je jouw ruimte in een handomdraai een frisse, nieuwe uitstraling.