TIPS DIGITAAL BEHANG

Opmeten behang:

Voordat u bestelt moeten de afmetingen van de muur of muren worden opgemeten. Wij adviseren u om zowel bij de hoogte als de breedte 5 cm op te tellen. De muur kan namelijk scheef zijn. Ook al is de muur kaarsrecht dan is het niet makkelijk om de afbeelding  zonder witrand te plakken als deze exact op maat is.

Voorbereiding muren:

Het eindresultaat is altijd afhankelijk van de voorbereiding.  Als eerste dient alles van de muur te worden verwijderd zoals schroeven, schakelmateriaal, wandcontactdozen en voor het mooiste resultaat ook de plinten.
LET OP! Wees voorzichtig met stroom. Als u onzeker bent schakel dan de schakelaar in de meterkast uit.

Een muur dient altijd zo glad mogelijk te zijn. Een muur in een nieuwbouw of een nieuw gestucte muur  kan het beste worden afgeschrapt zodat losse (uitstekende) stukjes worden verwijderd. In nieuwbouw bevindt zich bovenaan de muur vaak resten spac van het plafond. Verwijder deze zorgvuldig.

Als de muur is behangen verwijdert u het oude behang. Is de muur voorzien van vinyl of vliesbehang dan is deze stripbaar. De toplaag kan losgetrokken worden van de onderlaag. Als het strippen niet gaat en/of het behang is geverfd dan moet het behang worden opengewerkt met een prikroller, een behang perforator of door schuren.
Vervolgens maakt u het behang nat met een spons en warm water of nog beter met een afweekmiddel. Als dit heeft ingewerkt dan kan met een plamuurmes het behang worden afgestoken.

Als er veel behang verwijderd moet worden of als het afsteken lastig gaat dan is het makkelijker een stoommachine te huren.
LET OP! Gebruik geen stoommachine op gipsplaten.

TIP! Let goed op de stand van het plamuurmes tijdens het afsteken. Bij een muur van gips is een beschadiging zo gemaakt.

Als al het oude behang volledig is verwijderd dan kan de muur worden afgeschapt om alle losse stukjes te verwijderen. Een uitstekend deeltje onder het behang valt veel meer op dan een gat. De muur kunt u ook schuren. Dit is meer werk maar geeft een beter resultaat.
Oneffenheden vult u op met een vulmiddel.

Voor het plakken van digitaal behang dient de muur altijd te worden voorgelijmd. Het beste is de muur voor te lijmen met iets verdunde vinyl textiel lijm. Omdat de banen van digitaal behang een stuk breder zijn is er meer tijd nodig om de baan te positioneren. Door het voorlstrongpijmen droogt de lijm tijdens het plakken niet zo snel in.

TIP! Als de afbeelding donker is kan de muur ter hoogte van de naden van zwarte latex worden voorzien. Dit sluit het risico van een witte naad uit.

Behangen:

Het digitale behang wordt door ons gesneden. Wij verdelen de totale breedte in evenredige banen. De laatste (meest linkse) baan is in de praktijk vaak minder breed. De banen zijn aan de onderkant voorzien van 2 nummers: het nummer van de baan en het totaal aantal banen. We beginnen te nummeren aan de rechterkant. Dus 1/4 betekent de meest rechtse baan van totaal 4 stuks.

TIP! Wij adviseren altijd van het licht af te plakken. Dus als er aan de linkerkant van de wand een raam aanwezig is kan het beste van het hoogste naar het laagste nummer behangen worden.

Meet de breedte op van het beeld van de eerst te plakken baan. Trek hier 2 cm vanaf en zet op die afstand een streepje op de muur (gemeten vanuit de start hoek). Teken op die hoogte een loodrechte lijn op de muur met behulp van potlood en waterpas. Een loodlijn kan ook worden afgetekend  met een touwtje waar aan de onderkant een zwaar voorwerp is bevestigd. Indien er tijdens de bestelling geen 5 cm marge is genomen moet de loodlijn exact op de breedte van de eerste baan komen.

Vervolgens brengt u met een roller de vinyl textiel lijm op de muur aan. Lijm een aantal centimeter  verder dan de afgetekende loodlijn. Wij adviseren niet te zuinig te lijmen.

De eerste baan plakt u tegen de loodlijn. Zorg voor een overlap van ongeveer 2,5 cm bij het plafond (alleen als de 5 cm marge is genomen tijdens de bestelling). Druk de baan vast met een spatel.
TIP! Houd de spatel niet te recht en rakel met beleid. De inkt is krasbestendig, maar ligt wel op de oppervlakte van het vinyl.

Als de eerste baan exact langs de loodlijn is aangebracht kan de overlap rondom worden afgesneden. Zorg eerst dat u het behang met de spatel goed in de hoek duwt. Vervolgens kunt u een afbreekmes langs de spatel houden en naar rechts bewegen. Op deze wijze snijdt u het behang nooit te kort af en volgt de snede altijd de contour van de hoek.

Lijm vervolgens de muur in  voor de volgende baan. Breng de volgende baan aan door deze strak tegen de eerste baan aan te leggen. Dit wordt ook wel stotend behangen genoemd. Ga zo door totdat de muur klaar is.

TIP! Digitaal behang is makkelijker met zijn tweeën aan te brengen. Eén persoon controleert het beeld boven en de ander zorgt dat het behang beneden aansluit.

TIP! Lijmresten verwijdert u direct met een vochtige doek. Doe dit deppend.

Vele soorten
behang
Vele soorten behang

Behang is de nummer 1 voor wat betreft wandbekleding. U kunt vrijwel elke sfeer op voordelige wijze creëren.

Er zijn veel soorten behang: glasvezel, hardvinyl, schuimvinyl, enzovoorts. U kunt kiezen uit honderden verschillende structuren, kleuren en designs. Van klassiek tot trendy… u zegt het maar!

Digitaal
behang
Digitaal behang

Met de introductie van Digitaal behang is de veelzijdigheid van behang toegenomen. U kunt elke foto, tekening of kleur op maat door ons laten produceren. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Naast een eyecatcher in een interieur is digitaal behang ook uitermate geschikt om in een bedrijfsruimte een beeld met veel impact te creëren. Dit kan een foto van uw pand zijn, maar ook uw logo kunnen we voor u levensgroot printen.

Snelle
levering
Snelle levering

Met gemiddeld 80.000 rollen op voorraad kunnen we direct leveren! U heeft het behang binnen 1-3 werkdagen in huis. Ook het digitale behang kunnen we zeer snel leveren, omdat we de productie in eigen beheer verzorgen. Er wordt 6 dagen per week geproduceerd.

Uniek in
Nederland
Uniek in Nederland

Bestellen via behang.nl heeft voor u veel voordelen. U vindt er een zeer ruime keuze en u kunt rekenen op een snelle levering tegen een zeer gunstige prijs! Het digitaal behang wordt in eigen huis op maat geproduceerd op een speciale wijze, zodat het de uitstraling heeft van echt behang!

Makkelijk
afrekenen
Makkelijk afrekenen

U kunt uw bestelling via iDEAL veilig betalen in uw vertrouwde bankomgeving zonder dat het betalingsproces vertraging veroorzaakt.