Uw eigen foto bedrukt op behang

Wat is er leuker dan uw lievelingsfoto levensecht aan de muur? Of een eigen ontwerp…. een persoonlijk interieur is nu haalbaar voor iedereen. U kunt heel eenvoudig een persoonlijk element aan uw interieur toevoegen met digitale wandbekleding OP MAAT!

Bestellen kan heel eenvoudig op deze website. Met de speciale editor kunt u zelf een uitsnede maken uit uw foto. Ook kunt u enkele bewerkingen uitvoeren. Kies bijvoorbeeld voor doutone, waardoor u elke foto de sfeer en kleur kunt geven die in uw interieur past.

De voordelen van behang.nl:

 • U kunt kiezen uit digitaal behang met 3 verschillende structuren:  glad, granol en linnen. Alle structuren hebben de 'look and feel' zoals behang hoort te zijn. Geen glans of reflecties. De toplaag is van hardvinyl (dus geen vlies zoals bijna overal wordt aangeboden) en wordt geprint met speciale inkten. Deze staan garant voor zeer briljante kleuren.
 • Het behang wordt altijd op maat gemaakt. Dus geen problemen met rest- of passtukken.
 • Het behang heeft een hardvinyl toplaag op een vliesdrager van zware kwaliteit (350 g/m2). Daardoor is het makkelijk te verwerken. U smeert de muur in met lijm.
 • Drie groot formaat behangprinters beschikbaar voor de productie, dus snel leverbaar
 • We maken gebruik van ERP (environment responsible product) inkten. Deze inkten zijn niet schadelijk voor de omgeving en zijn krasvast en kleurecht.
 • De totale print verdelen wij voor u in evenredige banen tot  130 cm breed. De banen houden wij altijd zo breed mogelijk. Hierdoor beperken wij het aantal naden.
 • Het behang krimpt niet na verwerking.
 • Het behang is stripbaar. U verwijdert eenvoudig de vinyllaag en kunt probleemloos over het vlies nieuw behang aanbrengen.
 • Veiligheid gaat boven alles. Ons behang  heeft een B1 brandcertificaat.
 • Het behang is afneembaar met een vochtige doek.
 • U kunt kiezen uit twee verwerkingsmogelijkheden:
 1. We kunnen het behang leveren zodat het stotend kan worden geplakt. Bij deze methode plakt u eenvoudig de banen tegen elkaar op de wand.
 2. We kunnen het behang leveren met een overlap. Hierbij worden de banen voor een klein deel over elkaar heen geplakt, waarna u het dubbel doorsnijdt. De methode is iets meer werk maar geeft een zeer mooi en naadloos resultaat. 

Het behang:

U kunt kiezen uit digitaal behang met 3 verschillende structuren:  glad, granol en linnen. Alle structuren hebben de ‘look and feel’ zoals behang hoort te zijn. Geen glans of reflecties. De toplaag is van hardvinyl (dus geen vlies zoals bijna overal wordt aangeboden) en wordt geprint met speciale inkten. Deze staan garant voor zeer briljante kleuren. Het behang heeft een gewicht van 350 g/m 2 en is maximaal 500 µm dik. Het behang heeft een B1 certificaat volgens de DIN 4102-1 richtlijnen en een ‘fire classification’ volgens EN 13501-1.


Linnen


Granol


Glad

De foto bewerk pagina:

Met behulp van de “foto bewerk pagina”, ook wel editor genoemd , bent u in staat een exact beeld te krijgen van het eindresultaat. Tevens is er een aantal krachtige kleurbewerkingen mogelijk.
Het belangrijkste doel van de editor is het bepalen van de uitsnede van de gekozen afbeelding. Het komt voor dat er een vrachtwagen wordt uitgekozen die vervolgens op een muur van 1 meter breed bij 2.40 meter hoog moet komen. Wellicht een extreem voorbeeld, maar het spreekt voor zich dat het eindresultaat niet de hele vrachtwagen zal weergeven.

Nadat de afmetingen van de muur zijn ingegeven kan de exacte uitsnede op het gekozen beeld worden bepaald met behulp van het selectiekader. Het kader zal in eerste instantie altijd de maximale breedte of hoogte weergeven. Vervolgens kan het kader omhoog of omlaag worden verplaatst. Het is ook mogelijk het kader te verkleinen zodat er een gedeelte van de afbeelding wordt gebruikt.
LET OP! Indien u een klein gedeelte van de afbeelding gebruikt zijn er minder beeldpunten beschikbaar. Dit kan een nadelige invloed hebben op het eindresultaat.

In de editor bent u in staat de afbeelding 90 o te draaien en/of te spiegelen. Dat laatste kan bijvoorbeeld van toepassing zijn als er een bankstel aan de linkerkant van de wand staat en “oom Piet” verdwijnt achter de bank.

Met de kleurfuncties kan de afbeelding in zwart/wit, sepia of duotone worden omgezet. De duotone functie is een krachtige functie die veel mogelijkheden geeft.

TIP! Door verschillende afbeeldingen te combineren in de tone van het interieur onstaat er een uniek stylingproduct dat veel verder gaat dan een vakantiefoto op de slaapkamerwand.

Het is niet mogelijk de exacte kleur op het beeldscherm weer te geven. Dit heeft te maken met de verschillende kleurstelsels en beeldscherminstellingen. Als referentie gebruiken we Pantone Solid Uncoated stelsel. De kleur uit de waaier is de kleur die op het behang wordt geprint.

Eigen bestanden:

Naast het beeldmateriaal dat door behang.nl wordt aangeboden is er ook de mogelijkheid eigen afbeeldingen op behang te laten printen.
De editor kan overweg met JPG of PNG bestanden. De maximale bestandsgrootte is 6Mb. Aangezien beide bestandsformaten een compressieformaat zijn is dit ruim voldoende. Een foto uit een 16 Mega pixel camera is rond de 5Mb.

Het is mogelijk om in de derde stap van het process om een afbeelding van een hogere bestandsgrote aan te bieden door deze via wetransfer.com op te sturen.

Vele soorten
behang
Vele soorten behang

Behang is de nummer 1 voor wat betreft wandbekleding. U kunt vrijwel elke sfeer op voordelige wijze creëren.

Er zijn veel soorten behang: glasvezel, hardvinyl, schuimvinyl, enzovoorts. U kunt kiezen uit honderden verschillende structuren, kleuren en designs. Van klassiek tot trendy… u zegt het maar!

Digitaal
behang
Digitaal behang

Met de introductie van Digitaal behang is de veelzijdigheid van behang toegenomen. U kunt elke foto, tekening of kleur op maat door ons laten produceren. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Naast een eyecatcher in een interieur is digitaal behang ook uitermate geschikt om in een bedrijfsruimte een beeld met veel impact te creëren. Dit kan een foto van uw pand zijn, maar ook uw logo kunnen we voor u levensgroot printen.

Snelle
levering
Snelle levering

Met gemiddeld 80.000 rollen op voorraad kunnen we direct leveren! U heeft het behang binnen 1-3 werkdagen in huis. Ook het digitale behang kunnen we zeer snel leveren, omdat we de productie in eigen beheer verzorgen. Er wordt 6 dagen per week geproduceerd.

Uniek in
Nederland
Uniek in Nederland

Bestellen via behang.nl heeft voor u veel voordelen. U vindt er een zeer ruime keuze en u kunt rekenen op een snelle levering tegen een zeer gunstige prijs! Het digitaal behang wordt in eigen huis op maat geproduceerd op een speciale wijze, zodat het de uitstraling heeft van echt behang!

Makkelijk
afrekenen
Makkelijk afrekenen

U kunt uw bestelling via iDEAL veilig betalen in uw vertrouwde bankomgeving zonder dat het betalingsproces vertraging veroorzaakt.